3 Eylül 2012 Pazartesi

İlk mim


Abherî ablacigim beni mimlemis ve bu ilk mim’im. Blogundaki paylasimlari ve kendi yazdiklarini büyük begeniyle okuyup, takip ettigimi belirteyim bu vesileyle. Rabbim yüregine saglik, kalemine bereket versin insAllah...

Biraz gec olsa da, simdi firsat bulabildim sorulari cevaplamaya... kendi yazmis oldugu cevaplari okumak oldukca keyifliydi, insAllah benim cevaplari da kendisi keyifle okur diyerek sorulari cevaplamaya baslayayim :)


Çaresi bulunmayan bir hastalığa yakalandınız ve bunun sonucunda yaklaşık 1 yıllık ömrünüzün kaldığını öğrendiniz. Kalan 1 yılınızda ne yapardınız?

Öncelikle kolay kabullenirdim; cok konusmayan birisi olarak iyice icime kapanir, sessizlige bürünürdüm. Ve 1 yillik ömrüm kaldigini sadece ben biliyorsam eger, baska hickimsenin ögrenmemesi icin elimden geleni yapardim. Tanidigim herkesle helallesmeye calisirdim ve bu zamani güzel amellerle, ibadetle, hayirli islerle, herkesi sevindirmekle,.. gecirmeye calisirdim.


Fobileriniz, takıntılarınız var mı? Varsa neler?

Karanlikta daraliyorum.. Her seyin düzenli olmasi takinti degilse, baska da bildigim kadariyla yok.


Bir sabah kalktınız ve dünyada hiç bir insan olmadığını öğrendiniz, ne yapardınız?

Nerde bu insanlar, neden sadece ben kalmisim dünyada düsüncesiyle önce sasirirdim, sonra da sessizligin/huzurun keyfini cikarirdim :) Vardir bunda da bir hayir ve Rabbimin bir hikmeti diyerek insanlarin gelecegi ani beklerdim. Onlarsiz tek basima dünyada SIKILIRDIM :))


Dünyayı dolaşmak isteseniz hangi ülkeden başlardınız? Neden?

Vatan hasreti/özlemi cektigim icin Türkiye ve kutsal topraklar...


İtiraf edin prens/prensese dönüşür diye kaç kurbağa öptünüz?

Hicbir tane! Bu sorulari kim hazirladi acaba, merak ettim...


En son yaşadığınız küçük düşürücü, unutamadığınız olay?

Her hangi bir olay yok; varsa da su an animsamiyorum.


Asla yanınızdan ayırmadığınız 3 şey?

Anahtar, kitap, telefon - nerde olduguma göre degisebilir de...


Hayatınızın bir kitap/film olmasını isteseydiniz hangi kitap/film olmasını isterdiniz?

Kesinlikle istemezdim...


En yakın arkadaşınızın bir uzaylı olduğunu ve sizi ilk denek olarak kendi gezegenine götüreceğini öğrendiniz, ne yapardınız?

Neden olmasin, zaten dünyada SIKILMISTIM derdim :)


İsviçreli bilim adamları görünmezlik hapını buldu ve siz bu hapı kullanan ilk kişisiniz. Hapı kullandıktan sonra yapıcağınız ilk şey nedir?

Böyle bir hap olsa, degil kullanan ilk kisi, son kisi bile olmak istemem. Abherî ablamin bu konuda yazdiklarina aynen katiliyorum.

Bilim adamlarinin insanlari hayal kirikligina ugratacak ve güvenlerini zedeleyecek icatlar yerine, daha faydali seylerle ugrasmalarini beklerim/isterim...


Blog'da yeni oldugum icin, ilerleyen günlerde/zamanda mim'leyecek birileri olur  insAllah. Simdilik rafa kaldirayim mim'leme islemini... 

2 yorum:

  1. Canım çok teşekkür ederim mim'i cevapladığın için. Ne kadar içten ve samimi yazmışsın, gerçekten çok beğendim.
    Ne çok istiyoruz değil mi yalnızlığın tadını çıkarmayı, zaman zaman kalabalıklar içinde bile yalnız kaldığımızdan olsa gerek, tek başınalıkla huzuru arıyoruz..

    Tekrar teşekkür ederim cevapların için..
    Sevgi dolu dua ile..

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim ablacigim; asil ben mütesekkirim paylasim icin... Ben de senin yazdiklarini cok begenmistim; abherî'ce cevaplardi :)

    Haklisin; kalabaliklar arasinda bile kendimizi yalniz hissettigimizden, tek basinalikla huzuru ariyoruz. Bulan var mi acaba, demeden edemiyorum su an...

    Selam ve dualarimla...

    YanıtlaSil