23 Ocak 2013 Çarşamba

Mevlid Kandilimiz mübarek olsun


Ya Rasûlallah!

“Ey insanlar! Kimin arkasına vurdumsa, işte arkam, gelip vursun! Kimin benden alacağı varsa işte malım, gelip alsın!” “Zulüm işleyen bizden değildir” buyuran sensin. “Bir insanı öldüren, bütün insanlığı öldürmüş gibidir” diyen bir dinin mübelliğisin.

Hani sana bir miktar mal ve para gelmişti. Sen onları ihtiyaç sahiplerine vermeden evine girmemiş, sabahlamamıştın. “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” dedin;

Sen ki, sokakta yüksek sesle konuşmayan, kötülüğe kötülükle karşılık vermeyen, bağışlayan, affedendin.

Sen ki, “Rabbim bana, intikamı alacak gücüme rağmen düşmanlarımı affetmemi; benimle ilişkisini kesenle görüşmemi ve beni mahrum bırakana vermemi emretmiştir” buyurdun.

Sen ki, bir mecliste istemediğin bir şey duyduğun zaman, insanların yüzüne karşı bir şey söylemeyen.

Sen ki, bir genç kızdan daha hayâ sahibi ve utangaçtın.

Senin olmadığın dünya, senin olmadığın evren ne işe yarar? Ya Rasûlallah, şikâyetimiz kimseden değil, nefsimizden.

Ya Rasûlallah, senden özür diliyoruz!

Rabbim bizi; özrü kabul olmuşlardan ve Resulallah’ın yukarıda belirtilen vasıflarını kendinde cem’eden kullarından eylesin.

Bu duygularla; Alemlere rahmet olarak gönderilen Fahri Kainat efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)nin doğum günü olan mübarek mevlid kandilinizi tebrik eder, dualarınızda bize de yer vermenizi temenni ederiz.

2 yorum:

  1. Bismillah ile,
    Dualarınıza ''kalben ve lisanen'' Amin Allahumme Amin.. Rabbim razı olsun.. Geçmiş zaman kalıbına geçtiği için ''geçmiş'' kandiliniz mübarek olsun..
    Maesselam, maeddua.. fiemanillah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim, bilmukabile...
      Kandiliniz hayirlara vesile olmustur insAllah...

      Sil